Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کارشناس علوم قرآنی گفت: فقه شیعه در کنار دانش حضرت «امام محمد باقر (ع)» توسعه یافته و معارف مکتب «اهل بیت و معصومین (ع)» در دانشگاه «باقر العلوم (ع)» رشد کرده است. هیچ فقیه و عالم شیعه مذهبی پیدا نمی‌شود که از معارف «امام باقر (ع)» بی نیاز باشد. تاریخ انتشار: 17:09 - 09 مهر 1398 - کد خبر: ۵۵۴۲۲۷

 حجت‌الاسلام والمسلمین سید محسن شریفی کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون ابعاد شخصیتی «امام محمد باقر (ع)» گفت: «امام محمد باقر (ع)» در طول ۵۷ سال عمر با برکت خود توانستند ریشه و پایه‌های توسعه علمی و دینی جامعه اسلامی را مستحکم کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایشان پایه‌های علمی تعلیم و تربیت حوزه علمیه «امام صادق (ع)» را پایه‌ریزی کردند.

 وی بخشی از دوران امامت «امام محمد باقر (ع)» را در دوران حکومت بنی امیه دانست و ابراز کرد: دوران امامت امام پنجم با حوادث مختلفی چون حوادث سیاسی و اجتماعی مواجه بود، حرکت‌های جهادی و علمی که «امام محمد باقر (ع)» پایه گذاری کردند تحولات علمی عظیمی را به دنبال داشت، این امام بزرگوار شرایط را برای تربیت شاگردان ارزشمندی در دوران امامت «امام صادق (ع)» فراهم کردند.


شریفی پیرامون ادامه حیات حکومت بنی امیه بعد از حادثه کربلا اظهار کرد: بعد از شهادت «سید الشهداء (ع)» دوران افول و انحطاط حکومت بنی‌امیه آغاز شد و فضای سنگین افکار عمومی در مورد شهادت «امام حسین (ع)» در این دوره پایه‌های حکومت بنی امیه را به لرزه در آورد. 

وی نهضت علمی و تربیت شاگردان را مهمترین رویکرد دوران امامت «امام محمد باقر (ع)» دانست و تصریح کرد: نهضت علمی و تربیت شاگردان مهمترین رویکرد دوران امامت «امام باقر (ع)» است، امام پنجم نشر معارف و بسط علومی که مبتنی بر معارف دینی و علمی است را در دستور کار قرار دادند و به رشد و گسترش آن پرداختتند.

شریفی در همین راستا ادامه داد: ایشان در طول ۲۰ سال امامت خود هزاران حدیث و روایات در کلام، اخلاق و دانش زندگی و تببین شیوه زندگی بر جای گذاشتند، فقه شیعه در کنار دانش حضرت «امام محمد باقر (ع)» توسعه یافته و معارف مکتب «اهل بیت و معصومین (ع)» در دانشگاه «باقر العلوم (ع)» رشد کرده است. هیچ فقیه و عالم شیعه مذهبی پیدا نمی‌شود که از معارف «امام باقر (ع)» بی نیاز باشد. 

وی تدبیر «امام محمد باقر (ع)» و اجرای راهبرد‌های ارزشمند و تحول در ساختار‌های اجتماعی علمی زمان امامتشان را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: در دوران حکومت خلفای بنی‌امیه و بنی‌عباس فضای سنگین بر جامعه حاکم بود و شرایط برای تبلیغ و توسعه اسلام هموار نبود، اما «امام باقر (ع)» با زیرکی و تدبیر توانستند رویکرد‌های مناسبی را در توسعه علوم دینی ایجاد کنند.


وی به تاکیدات «پیامبر اکرم (ص)» درخصوص ولادت «امام محمد باقر (ع)» اشاره و ابراز کرد: «پیامبر اکرم (ص)» نیم قرن پیش از تولد فرزندی در خاندان بنی‌هاشم خبر داده بودند که شکافنده علوم خواهد بود و به این امام بزرگوار لقب باقر العلوم «شکافنده علم» را داده بودند. «امام محمد باقر (ع)» پایه‌گذار جنبشی علمی بودند که نتایج آن در دوران امامت امامان بعدی به خوبی مشخص بود. 

شریفی به شاخص‌ترین رویداد‌های دوران امامت «امام باقر (ع)» اشاره و خاطرنشان کرد: «امام باقر (ع)» در حدود سی سال امامت خود توانستند شاخص‌ترین دوره توسعه معارف علمی را رقم بزنند و در این مسیر هزاران حدیث و روایت از این امام بزرگوار بیان شده است. رویکرد‌های مناسب «امام باقر (ع)» در حوزه تعلیم و پرورش شاگردان ارزشمند تحولاتی شگرف را در بدنه علوم اسلامی در دوران بعد از ایشان ایجاد کرد لذا باید فقه شیعه را در کنار دانش «امام باقر (ع)» به رشد و تعالی رساند و در سایه این اتفاق توانست معارف مکتب «اهل بیت و معصومین (ع)» را توسعه داد.

 انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: امام باقر حکومت بنی امیه علمی و دینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۰۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره یک کتاب مهم

به گزارش مبلغ، دکتر سعید طاووسی مسرور، مدرس شیعه‌شناسی دانشکدهٔ الهیات علامه طباطبایی، در یادداشتی به بررسی کتاب کافی پرداخته و نوشته است: «این‌گونه نیست که تمام روایات این کتاب صحیح باشد، بلکه احادیث این کتاب از نظر مؤلف آن صحیح است. شیخ، خود ابزار بررسی صحت احادیث این کتاب را در اختیار آیندگان قرار داده است. این ابزار مفید، ذکر سند هر حدیث است. بنابراین امروزه با نقد سندی و متنی می‌توان به نقد روایات «کافی» پرداخت و ممکن است در بین انبوهی از روایات صحیح و معتبر، با برخی روایات ضعیف و غیرقابل پذیرش نیز مواجه شویم.»

این یادداشت به دو سوال مهم پاسخ می‌دهد:

۱- آیا تمام روایت‌های کافی صحیح است؟

۲- آیا این روایت که از امام زمان مشهور شده که: «کتاب کافی برای شیعیان ما کافی است»، حدیث صحیحی است؟

یادداشت دکتر سعید طاووسی مسرور به مناسبت ۱۹ اردیبهشت، روز بزرگداشت شیخ کلینی، به پرسش های بالا پاسخ می دهد. متن کامل یادداشت را این‌جا بخوانید.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904497

دیگر خبرها

  • مستند «الکافی» نمایانگر سرگذشت مهم‌ترین کتاب حدیث شیعه در گذر تاریخ است
  • حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره یک کتاب مهم
  • حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره کتاب مهم شیعه
  • نظریه ولایت فقیه آیت‌الله لاری تفاوتی با نظر امام (ره) ندارد
  • اکنون جشنواره امام رضا (ع) بازوی قدرتمندی برای عرضه فرهنگ و معارف رضوی است
  • حرکت آیت‌الله لاری زمینه‌ساز شکل‌گیری انقلابی بر مبنای نظریه ولایت مطلقه فقیه است
  • پدری که از فرصت‌های روزمره استفاده می کرد تا از حقایق عالم بگوید
  • معین وزارت اقتصاد طالبان: در دوران جمهوریت «فساد» به فرهنگ تبدیل شده بود/ به عنوان فردی «شیعه» با صلاحیت کامل در ساختار امارت اسلامی مشغول هستم
  • نهضت علمی امروز میراث پرافتخار مکتب امام صادق(ع) است
  • امیر آراسته: جوانان درس مقاومت را از شهدا فرابگیرند